top of page

4+1 tips για να διαλέξεις φωτογράφο γάμου.

Έγινε ενημέρωση: 22 Απρ 2020

Ποιός δεν έχει ακούσει την τρομακτική ιστορία απο έναν φίλο φίλου για έναν φωτογράφο ο οποίος μάλλον δεν ήταν και τόσο επαγγελματίας.Δεν θα κρίνουμε κανέναν σε αυτό το άρθρο.Σας δίνουμε μερικά απλά tips να έχετε στο μυαλό σας για την επιλογή του φωτογράφου.


Ο φωτογράφος πρέπει να έχει ιστοσελίδα.

Ας μην γελιόμαστε όλοι μαζί.. Εν έτη 2020 δεν υπάρχει επαγγελματίας φωτογράφος χωρίς να έχει μια υποτυπώδη παρουσία στον ιντερνετ. Είναι το λιγοτερο που μπορεί να κάνει για να δείξει την δουλειά του εφόσον ασχολείται με εικόνες.

Ένα site σημαίνει πως αφιέρωσε τον χρόνο και χρήματα, για να προωθήσει την δουλειά του και να ανταγωνιστεί άλλους ανθρώπους.

Επίσης δίνει την δυνατότητα να αξιολογηθεί ανάλογα με την δουλειά του ή να αξιολογηθεί ως προς αυτήν απο εσένα που είσαι εν δυνάμει πελάτης. Ασε που πλεόν λόγω δικαιωματών δεν μπορεί να "ανεβάσει" φωτογραφίες που δεν είναι δικές του λόγω νομοθεσίας.


Συνάντηση!

Λοιπόν έχεις δει τα πάντα στη σελίδα του όπως είπαμε. Είσαι 100% έτοιμη να κάνεις το conversion (ατσα και digital marketing), να αγοράσεις δηλαδή. Λυπάμαι αλλά δεν αγοράζεις μπλουζάκι απο το ιντερνετ. Κανονίστε μια συνάντηση να μιλήσετε για λεπτομέριες και να γνωριστείτε απο κοντά. Στην τελική μπορεί απλά να μην σου κάνει η προσωπικότητά του. Μην το αποκλείεις. Ο φωτογράφος θα είναι μαζί σας όλη την ημέρα του γάμου. Απο τις προετιμασίες σας μέχρι αργά το βράδυ. Πρέπει να υπάρχει μια χημεία και μια επαφή πριν απο την ημέρα.


Κάνε του ερωτήσεις και πρότεινέ του.

Κλείνοντας έναν φωτογράφο σίγουρα αυτό που περιμένεις είναι να κράτησεις τις στιγμές σου αναλλοίωτες. Οι φωτογράφοι δεν είναι μάγοι όμως. Ρώτησέ τον για αυτό ακριβώς που θέλεις. Σίγουρα κάτι σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον απο το διαδύκτιο ή απο κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Μην περιμένεις κάτι αν δεν το έχεις ζητήσει. Επίσης θα μάθεις ακριβώς πως γίνεται η διαδικασία και θα ζητήσεις να αλλάξει κάτι αν δεν το θέλεις (πχ. εγώ ως Πορίκης Ευστάθιος ζητώ πάντα ένα προσκλητήριο στις ετοιμασίες. Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί ή να μην το θέλεις).

Ρώτησε τον για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσει. Η φωτογραφικές μηχανές είναι ένα high end προιόντα τεχνολογίας πλέον. Βέβαια τα εργαλεία δεν κάνουν το μάστορα αλλά καλό είναι να ξέρεις οτι δεν θα σκάσει μύτη κάποιος με φιλμ.


Η τιμή πρέπει να είναι fair... !

Σου αρέσει δεν σου αρέσει ο φωτογράφος είναι μια δουλεία που απαιτεί πολύ χρόνο. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι ασχολούντε για πάρα πολλές ημέρες μετά απο τον γάμο σου για να κάνουν διαλογή και επεξεργασία στις εικόνες σου. Πακέτα του στυλ (φωτογραφία + βίντεο + ευχολόγιο + 4 αλμπουμ + next day + pre wedding +τσιχλες ξερω γω) στην τιμή του ενός απο όλα αυτά ΞΕΧΝΑ ΤΑ. Είναι σαν ψωνίζεις χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με 1ευρώ και τρομερές πιθανότητες να καείς. Φρόντισε να είσαι λογικός και οχι ευκολόπιστος.


Τελευταίο tip από εμένα προσωπικά.

Σε έναν γάμο θα πρέπει να υπάρχει ένας βοηθός φωτογράφου. Εϊναι νομίζω αδύνατον για έναν άνθρωπο να καλύψει έναν γάμο με 400 καλεσμένους. Μέσα στους γάμους υπάρχουν παράλληλες δράσεις σε πολλά σημεία. Πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος;

Υ.Γ: Το βίντεο είναι άλλη συζήτηση.


139 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Yorumlar


bottom of page